Byggmöte – nya funderingar… Detta sa dom den 24 Sept

Igår var vi på byggmöte med byggkillarna och husentrepenad. Inbjuden var även vår kvalitetsansvarige,men han dök aldrig upp. Vi gick igenom en ungefärlig tidsplan. Det verkar som det kommer bli knappt om tiden att få det färdigt men vi hoppas på milda höst- och vintermånader.
Armering av grund börjar nästa vecka och gjutning v.40. Den 6 oktober skall väggarna upp. Då kommer det killar från Tyskland för att vara med om detta. Väggkonstruktionen kommer från Tyskland och skall nu introduceras i Sverige.

Vi har ju tidigare valt vattenburen golvvärme kopplad till solfångare, vattenmantlad kamin och ackumulatortank. Vår vägg som byggs är 46cm tjock och kräver väldigt god ventilation. Ett nytt förslag på värmekälla diskuterades. De rekommenderade oss att välja jordvärmepump tillsammans med FTX-växlare, samt ha en braskamin bara för mysfaktor. Vi får ta oss en funderare på detta…

Annars är tomten nu inhängnad och ser allt mer ut som en byggplats 🙂

You can leave a response,or trackback from your own site.

Comments are closed.