Cyber Security

Cyber Security – NOAS Sweden
Hur säker är din verksamhe, hem el affär?

Informations- och IT-säkerhet – Cyber Security – handlar inte bara om lås, spärrar och brandväggar och larm.
Det handlar också om att skapa rätt förutsättningar för din verksamhet, hem och affär i en värld i ständig förändring.

Kontakta Oss

NOAS IT
+46 40 23 02 86
+46 708 670 356
info@noas.se

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Vad händer

Vad som händer idag kanske blir ett stort problem i morgon. Idag sker kommunikationen allt snabbare och vi kräver att den ligger i framkant.
Många gånger kräver företag att vi skall vara uppkopplade 24-7 för att kunna ge information.
Det mobila kontoret har gjort oss mycket mer effektiva, men även mer sårbara.

Vi bör därför hantera den digitala informationen försiktigt som vi gör med fysiska dokument. Många företag låser in viktiga fysiska dokumenten i dokumentskåp, men samtidigt har de scannats in och gjorts digitala som ligger på olika ställe ex. Laptopen , vilken vi tar med oss hem eller ut på kundbesök.

Hur skyddar vi dokumenten där?

Informationssäkerhet är något alla företag bör göra, detta kan leda till att man får mindre överraskningar och huvudbry om något oförutsett skulle hända.
Kunder kommer även att känna en trygghet då de vet att ni behandlar deras uppgifter konfidentiellt.

I många fall behöver man inte göra dyra investeringar utan det viktiga är att man förstår vilka hot och risker det finns med att inte behandla informationen korrekt.

Tjänster


Kontroll

Hur ser er informationsanvändning ut idag..


Analys

Hur ser er det ut hos just er..


Policy

Struktur är viktigt..


Destruktion

Hur kastar ni dokument..


GDPR

Förbered er för nya dataskyddsförordningen..


Kontrollera er miljö

Skall ni flytta til molnet..

Utbildning

Utbildning

Vår erfarenhet har visat att ledningen inte reagerar förrän något händer eller att någon säger till dom att detta hänt. Klart att en väl förankrad policy hos ledning och personal gör att de anställda blir mycket mer uppmärksamma på vilka hot som kan påverka företagets informationshantering. Många gånger ser vi att  företaget lägger uppdraget intern eller på  IT-personal för att hantera bland annat virusangrepp utan att personalen vet riktigt vad dom skall göra. Det är klart att Personalen blir mer uppmärksam och inte installerar en massa utan tänker flera gånger innan dom gör det .

Det finns massor av tid spara och samtidigt undvika incidenter med att ha en uppdaterad och återkommande utbildning som ger en god investering. Detta då personalen snabbt förstår vilka risker det finns med företags interna information och man blir vaken. Men även att man utbildar i företagets rutiner vid incidenter.

Vi kan skräddarsy utbildningar helt och hållet efter organisationens villkor. Finns det redan en färdigutformad IT-policy så utgår vi helt och hållet från den annars bygger vi en med er.